Opleidingen

 

Welkom op de pagina van het Instituut voor Energetisch Therapeut – Soest

 

Op deze pagina vind je informatie over de diverse therapeutisch gerichte opleidingen die Frank den Ouden in twee leerjaren geeft. Deze docent heeft reeds vele jaren ervaring in het geven van onderricht in de onderstaande vakgebieden:

 

  • – Opleiding Communicatieve Vaardigheden – NLP
  • – Opleiding Energetisch Lichaamswerk – magnetiseren
  • – Opleiding Hypnotherapie en Regressie

 

Elk vakgebied bevat 10 lesdagen, met als doel de studenten een uitermate praktische en resultaatgerichte opleiding aan te bieden.

 

De drie bovenstaande Modules vormen tezamen de erkende Opleiding tot Energetisch Therapeut (op Hbo-niveau). Na het volgen van deze Opleiding krijg je het Diploma tot Allround Energetisch Therapeut uitgereikt.

 

Deze Modules zijn ook afzonderlijk te volgen en worden afgesloten met een certificaat van deelname.

 

Door de kleinschaligheid van de opleiding is de prijsstelling zeer redelijk.

 

De opleiding en de modules zijn geaccrediteerd door:

En goedgekeurd door de Beroepsverenigingen:

                            

 

Corona:

De lessen/opleidingen vinden gewoon plaats vanaf september, zij het met in acht neming van de regels die gelden rondom het coronagebeuren (o.a. hygiënemaatregelen, anderhalve meter afstand, enzovoort).

Er wordt gewerkt met kleinere groepen, meld je dus tijdig aan!

 

Bij elke opleiding vind je de specifieke informatie betreffende de studiebelasting, de tentamens en examens, de kosten van de opleiding, de statuten van het Instituut, het inschrijfformulier en de inschrijfprocedure, het aanvragen van brochures en het contactadres en telefoonnummer van Frank den Ouden.

 

Onze leslocatie

 

 

 

 

 

Algemene informatie:

Wat is Energetisch Lichaamswerk – Magnetiseren?
Magnetiseren is werken met Kosmische, Universele energie die overal om ons heen aanwezig is en door iedereen ‘gebruikt’ kan worden teneinde je cliënten (en jezelf) in balans te brengen, zowel op geestelijk als fysiek niveau. Hierdoor ruim je blokkades op waardoor oude verwondingen en traumatische ervaringen verdwijnen en het lichaam weer gezond kan worden. Tijdens de sessies met je cliënt verwijder je de ‘negatieve’ energie in de Aura (het energieveld om het lichaam van de mens) en de Chakra’s (de energiecentra in het lichaam) en plaats je ‘positieve’ energie in dit energieveld, deze energiecentra en het lichaam.

De magnetiseur/energetisch therapeut maakt hierbij gebruik van kleuren die hij/zij visualiseert, waardoor de balans sneller herstelt en blokkades sneller opgeruimd worden. Deze methode werkt sneller en effectiever dan ‘Reiki’ omdat de behandeling verborgen trauma’s en problematiek naar boven haalt en oplost, organen en celweefsels activeert tot herstel en genezing en het welbevinden van de cliënt al snel toeneemt. De energie van de magnetiseur is ‘voelbaar’ en geeft de cliënt een aangenaam ontspannen gevoel.

Tijdens de Opleiding kom je er vanzelf achter dat magnetiseren helemaal niet zweverig is en dat nuchterheid, kennis en intuïtie heel goed samen kunnen gaan.  Kijk voor meer info op de website van het Instituut voor Energetisch Therapeut>>>

 

Algemene informatie
Het geven van therapie en het ondersteunen van cliënten is onlosmakelijk verbonden met het vermogen om op een correcte, doeltreffende manier te communiceren. Ontspannen werken met je (toekomstig) cliënt en diens vertrouwen winnen doe je door gebruik te maken van gesprekstechnieken, effectief taalgebruik, je lichaamstaal en het uitstralen van zelfvertrouwen en een ontspannen houding.

Tijdens de Opleiding Communicatieve Vaardigheden – NLP leer je in 10 lesdagen op een praktische manier een scala aan gesprekstechnieken, veranderingsmethodes en therapeutische methodieken.

Hierbij maak je tevens gebruik van NLP: Neuro Linguïstisch Programmeren, een therapeutische methode die in korte tijd, grote, positieve en blijvende verandering bij cliënten teweegbrengt. Zonder dat je hierbij langdurig en diep in het verleden van die cliënten hoeft te graven, of verborgen en onbewuste traumatische ervaringen hoeft op te sporen.

Door te letten op lichaamssignalen, gezichtsuitdrukkingen, gedragingen en de manier van communiceren en denken van je cliënt, krijg je een schat aan informatie, over zijn welbevinden. Bijna altijd zijn deze reacties en het woordgebruik onbewust en bepalen zij voor een groot deel de stemming en het geluksgevoel van de cliënt.

Dat is goed nieuws voor de NLP-therapeut, want dan hoef je immers alleen maar die non- verbale signalen, het woordgebruik en het denken van de cliënt te veranderen, waardoor de weg naar geluk en succes openligt. Het wonderlijke gevolg hierbij is dat vervolgens de onderliggende trauma’s en blokkades van de cliënt, vanzelf spontaan verdwijnen, zonder dat diepgaande therapie nodig is.  Kijk voor meer info op de website van het Instituut voor Energetisch Therapeut>>>l

 

Algemene informatie:
Een zeer complete Opleiding die je leert op verantwoorde wijze je cliënten in een ontspannen toestand te brengen. Oneindig veel trance- en inductietechnieken garanderen dat je cliënt traumatische ervaringen en blokkades moeiteloos uit zijn/haar onderbewustzijn naar boven kan halen. Hierdoor vindt optimale en snelle verwerking plaats. Hoewel hypnose op zich geen therapie is en uitsluitend dient de cliënt te ontspannen worden desalniettemin tijdens de trance  toch een groot aantal problemen opgelost. De methodieken, traumaverwerkingstechnieken en veranderingstechnieken, die deel uitmaken van deze opleiding zorgen voor uitmuntende resultaten en realiseren dat je cliënten binnen korte tijd weer stabiel en gelukkig in het leven staan. Ook zwaardere problematiek komt bij deze opleiding aan de orde.

Hypnotherapie is een serieus vakgebied en heeft helemaal niets te maken met de zogenaamde ‘toneelhypnose’, waarbij mensen in trance worden gebracht om de meest gekke opdrachten te vervullen.  Kijk voor meer info op de website van het Instituut voor Energetisch Therapeut>>>